Hemmarestaurang – trend som håller i sig

Trenden med kockar som öppnar upp hemmet för ätande gäster håller i sig. Senast i raden är konditorn och kocken Joel Lindqvist (känd som vinnare i Kanal 5-programmet Dessertmästarna) i Malmö. Från och med februari kan du avnjuta hans sexrätters dessertmeny med passande viner för 1 500 kronor. De första datumen är redan fullbokade men fler släpps efter hand. Och med bara tio platser gäller det att hänga på låset.

Vi har tidigare besökt och skrivit om Husmor Lisa i Vaxholm, som håller öppet ett par dagar i veckan året om. Hos Lisa serveras en närodlad och säsongsinspirerad meny i fantastisk skärgårdsmiljö.

I Stockholm finns också David Enmark (Davidathome) som låter sitt kök bli restaurang ett par timmar i veckan. Och det finns fler runt om i Sverige: Lisa Lemke driver Prostens Pizza utanför Falkenberg, hos konditorn Daniel Roos (My Table) i Stockholm kan du prova en dessertavsmakningsmeny. Och i mars öppnar kocken Linn Söderström middagsklubben Hemma hos Linn på Tegnérgatan i Stockholm. Ta chansen att upptäcka en hemmarestaurang du också!

Anna-Lena

Skåneälskare vars hjärta klappar lite extra för trädgård och snygg design.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.