Gotlandstips guidar till ön

Visst är det något speciellt med Gotland på sommaren? Alla man frågar har sin personliga anledning till varför ön lockar – så även Maria Soxbo och Emma Aspelin som ligger bakom sajten Gotlandstips. De lärde känna varandra på modetidningen Elle, och insåg snart att de båda hade en förkärlek till Gotland och tillbringade många somrar där.

– Vi började tipsa varandra och våra kollegor om våra bästa ställen, och insåg då hur skralt det var med bra Gotlandguider. Och vips var Gotlandstips fött! skriver Maria.

Sajten lanserades för tre år sedan. Inför årets sommarsäsong är den uppdaterad med 14 nya ställen. Önskar du fler tips kan du för en liten kostnad ladda ner guiden Gotlandstips 2015.

Vi bad Maria och Emma bjuda oss på sina bästa tips inför sommaren. Här kommer deras tre gröna favoriter!

himlamycketsverige tipsar om Gotland

Prima gård

Ett av våra nya tips är Prima gård i Bunge, som ägs av Emma och Martin. Här är allt gjort med omsorg. Den fina 1600-talsgården består av en gårdsbutik med ekologiska råvaror och produkter och ett kafé där man kan välja på delikatessfika, raw food-fika eller klassiskt kanelbullefika. En mysig lekhörna för barnen och ekologisk glass gör det här till en riktig pärla för hela familjen.

himlamycketsverige tipsar om Gotland

Lilla Bjers

Hyllade och prisbelönta Lilla Bjers på västkusten fick till och med kungligt besök nyligen, så här kan man vara säker på att bli väl omhändertagen. Fantastisk mat, ekologiska viner och en gårdsbutik med gårdens egna hantverk och egenodlade grödor – här kan man stanna länge och njuta av det gröna Gotland.

himlamycketsverige tipsar om Gotland

Sysne fiskbutik

Mer närproducerat blir det inte – Sysnes fiskbutik lilla fiskbutik i fiskeläget är en genuin klassiker utan krusiduller. Njut av nyrökt lax på bryggan med utsikt över Sandviken strand, eller köp med nyfångad fisk, egenproducerade tillbehör och lokal färskpotatis. Här stannar du till på vägen hem från stranden. Har du tid över så ligger välsorterade vintageladan Victors husa inte långt därifrån.

Tack till Maria och Emma som tipsat och fotograferat.

Anna-Lena

Skåneälskare vars hjärta klappar lite extra för trädgård och snygg design.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.