På Lyckorna i Ljungskile finns de bästa musslorna

Det sägs att det här är världens bästa musselbar –en bohuslänsk gourmetupplevelse. Det måste ju verkligen vara värt ett besök. Här har blåmusslan huvudrollen i alla rätter och musslorna kommer från Scanfjords odlingar ute på Orust. Vill du ha en helhetsupplevelse så kan du prova på att skörda blåmusslorna på någon av musselexpeditionerna med fiskebåten M/S Märta. Tillsammans tillagas den gemensamma skörden på den speciella musselpannan. Musslorna avnjutes sedan i klocktornet på Lyckorna i Ljungskile. Nytt för 2019 är att Musselbaren har kompletterat med ett eget litet destilleri. Kan nog vara Sveriges minsta destilleri. Här görs egen gin, akvavit, brännvin och öl. Spännande matsupar har fått kryddning av bland annat tång och svamp. Så långt det är möjligt används lokala råvaror.

– Med detta vill vi helt enkelt utveckla vårt spännande mat- och dryckes-erbjudande tillsammans med våra musselexpeditioner säger Janne Bark. Som för övrigt nu i dagarna firar fem år med Musselbaren i Ljungskile. Värt att prova om man gillar musslor.

Musselbaren finns också på Smögen och nytt för denna säsong är att den ingår i Klevens tre kök tillsammans med Pizzabistron och Alex lilla kök.

 

Karin

Gillar god design i alla former och har en äkta kärlek till den äkta maten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.