Pionjärer inom småskalig chokladtillverkning

himlamycketsverige skriver om Österlen Chokladfabrik

Österlenchoklad som vi skrivit om tidigare är chokladnördar och entusiaster ut i fingerspetsarna. Nu blir de också pionjärer inom småskalig chokladtillverkning i Sverige.

Ulrika Bergenkrans och Fredrik Alverén vill kunna göra sin choklad från grunden. Kunna spåra varje ingrediens men även stötta en långsiktigt hållbar kakaoindustri. För att finasiera satsningen och de maskiner som behövs för tillverkningen har de dragit igång en Crowdfundingkampanj online. Alla som är intresserade får vara med och i gengäld får man något tillbaka. Det kan vara allt från chokladkakor från den första upplagan till en heldag i fabriken. Det låter spännande och vi hoppas såklart att kampanjen ska ge resultat.

Tillsammans med den nyanställde konditorn Miklós Dénes står nu Ulrika och Fredrik i startgroparna för att börja tillverka sin härproducerade choklad.

Läs också om:

Karin

Gillar god design i alla former och har en äkta kärlek till den äkta maten.

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *